Sivua päivitetään juuri, joten katso pian uudestaan.

OSGeo ja sen yhteisöt

OSGeo eli The Open Source Geospatial Foundation (OSGeo). Tältä perussivustolta löytyvät linkit kaikkiin organisaation eri toimintoihin (joitakin tärkeimpiä löytyy alta).

“Geo for All” on OSGeon koulutusvaliokunta ja toimii tiiviissä yhteistyössä ICA: n, ISPRS: n, UN-GIS: n, AGILE: n, UCGIS: n, IGU: n ja muiden kumppaneiden kanssa maailmanlaajuisesti.

OSGeoLive on hanke, jonka on koonnut vapaaehtoiset osallistujat organisaatiostamme. Hankkeessa on tuotettu avoimen lähdekoodin eri sektoreiden projekteista itsenäisesti käynnistettävä jakelu.

YK: n aloite jossa YK siirtyy käyttämään avoimen lähdekoodin ohjelmistoja. Katso myös UN Open GIS .

Google Summer of Code (GSoC) on online-kansainvälinen ohjelma, jonka tarkoituksena on kannustaa yliopiston opiskelijoiden osallistumista avoimen lähdekoodin ohjelmistokehitykseen. Opiskelijat työskentelevät avoimen lähdekoodin organisaation kanssa 3 kuukauden ohjelmointiprojektissa.

OSGeo projekteja

Paikkatietojärjestelmät

Marble on virtuaalinen maapallo ja maailman atlas - swiss-armeijan veitsi kartoille.

gvSIG Desktop on vapaa avoimen lähdekoodin paikkatietojärjestelmä jolla pyritään esittämään, muokkaamaan, analysoimaan ja hallitsemaan paikkatietoja.

QGIS Desktop on johtava vapaan ja avoimen lähdekoodin työpöytä paikkatieto-ohjelmisto. Sen avulla voit luoda, muokata, visualisoida, analysoida ja julkaista paikkatietoa Windows, Mac OS, Linux, BSD ja Android (QField-sovelluksen kautta). Tarjoamme myös OGC Web Server -sovelluksen, web-selaimen ja kehittäjien kirjastot. QGIS-hanketta kehittää erittäin aktiivinen innostunut ja sitoutunut kehittäjäyhteisö, jolla on hyvät toimintatavat apuvälineiden vaihtoon, postituslistoihin ja (valinnaisesti) maailmanlaajuisen kaupallisen tukipalveluverkoston kautta.

GRASS GIS GRASS GIS, jota kutsutaan yleisesti nimellä GRASS (maantieteellisten resurssien analysointitukijärjestelmä), on ilmainen ja avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmisto (GIS), jota käytetään paikkatietojen hallintaan ja analysointiin, kuvankäsittelyyn, grafiikkaan ja karttojen tuotantoon, tilamallinnukseen ja visualisointi.

Paikkatieto kirjastot

OSSIM GeoTools Orfeo ToolBox GDAL/OGR GEOS

Sisällön hallintajärjestelmät

GeoNode on web-pohjainen sovellus ja foorumi paikkatietojärjestelmien (GIS) kehittämiseksi ja paikkatietoinfrastruktuurien (SDI) käyttöönottamiseksi. Se on suunniteltu laajennettavaksi ja muokattavaksi, ja se voidaan integroida olemassa oleviin alustoihin

Metadata luettelot

GeoNetwork pycsw

Paikkatieto tietokannat

PostGIS

Verkkokartat

MapServer MapGuide Open Source mapfish deegree Geomajas OpenLayers GeoMoose Mapbender PyWPS GeoServer

Muu avoin ohjelmisto

Avoin kartta-aineisto