OSGeo Suomi ry.

19.8.2015 perustettiin virallinen OSGeo Suomi yhdistys. Jo muutaman vuoden on toiminut epävirallinen OSGeo Suomi, jonka eräänä toimintamuotona on ollut myös tämä postituslista. Useasta syystä johtuen tuli aika jolloin epävirallinen toiminta tuli virallistaa. Eilen siis pidettiin perustamiskokous jossa käytiin ennakkoon valmistellut säännöt läpi pienin osallistujien korjauksin. Paikallaolijat allekirjoittivat perustamiskirjan ja näin yhdistys oli perustettu. Tämän jälkeen pidetiin lyhyt yhdistyksen kokous jossa lähinnä valittiin yhdistykselle hallitus ensi kevään varsinaiseen vuosikokoukseen saakka jotta yhdistys voisi suorittaa tarvittavia käytännön asioita sekä valmistella epäviralliselta yhdistykseltä siirtyneitä tehtäviä.

Poiminnat yhdistykselle hyväksytyistä säännöistä: Yhdistyksen nimi on OSGeo Suomi ja sen kotipaikka on Espoo. Yhdistyksen kansainvälinen nimi on OSGeo Finland.

Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen kehittämistä yhteiseksi hyväksi ja esiintyä niiden laajan käytön puolesta. Avoimella lähdekoodilla yhdistys tarkoittaa kansainvälisen Open Source Initiativen määritelmän mukaisia ohjelmakoodeja. Yhdistys ei tavoittele taloudellista voittoa. Yhdistys voi tarkoituksensa toteuttamiseksi auttaa ohjelmakoodin tai siihen liittyvän muun aineiston tekemisessä sekä järjestää tilaisuuksia tai koulutuksia ohjelmistojen ja niiden perusteiden tutkimiseen, kehittämiseen tai käyttöön erityisesti suomen kielellä. Yhdistys voi tukea ohjelmistojen kehittäjiä eri tavoin ja se voi ottaa vastaan tai hankkia omistukseensa ohjelmistojen lisenssejä tai toiminnassaan tarpeellisia resursseja. Yhdistys tiedottaa ohjelmistoista, tekee aloitteita ja on yhteistoiminnassa muiden tahojen kanssa. Yhdistys pyrkii toimimaan kansainvälisen Open Source Geospatial Foundationin (OSGeo) ja sen alueellisen toiminnan linkkinä Suomeen ja suomalaisten linkkinä kyseiseen yhteisöön, nk. Finland OSGeo Chapterina ja ottaa toiminnassaan huomioon OSGeon toiminnan, tavoitteet ja periaatteet.

Jäseneksi

Yhdistykseen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Liity jäseneksi OSGeo Suomen kaupan kautta https://holvi.com/shop/osgeosuomi/ : Jäsenmaksu on 15€ .

Hallitus

Yhdistyksen hallituksessa toimivat pj.Kari Salovaara, vpj.Jaakko Ruutiainen, sihteeri Jukka Rahkonen, rahastonhoitaja Janne Upla ja Erno Mäkelä vuosikokoukseen saakka joka on keväällä 2019. Toiminnantarkastajana ja vara-toiminnantarkastajana toimivat Antti Castrén ja Pertti Sundqvist.

Postituslista ja wiki-sivut

Postituslistamme http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/finland
Wiki-sivumme OSGeo:n sivuilla http://wiki.osgeo.org/wiki/Finland